Chili con Carne
( Mexiko, Peru, Španělsko)
PŘÍPRAVA
- ½ kg mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 700 ml vývaru
- 1 cibule
- 2 větší papriky
- 1 plechovka červených fazolí nebo 4 hrsti předem namočených a uvařených
- ½ kg rajčat
- sůl, podle chuti chilli papričky
- 2 kostičky hořké čokolády
POSTUP
Na oleji osmažte cibuli a česnek. Přidejte maso, osolte a opepřete. Jakmile se maso osmahne, přidejte rajčata, fazole, chilli papričky, papriku, čokoládu a promíchejte.
Zalijte vývarem a pod pokličkou na mírném teple vařte minimalně hodinu. Dlouhé dušení chili prospívá.
Hotový pokrm podávejte v misce, můžete ale podávat se slanými palačinkami, tortilami nebo bílým chlebem
FOTO: pixabay