Chili con Carne

 ( Mexiko, Peru,  Španělsko)

 

PŘÍPRAVA

  • ½ kg mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 700 ml vývaru
  • 1 cibule
  • 2 větší papriky
  • 1 plechovka červených fazolí nebo 4 hrsti předem namočených a uvařených
  • ½ kg rajčat
  • sůl, podle chuti chilli papričky
  • 2 kostičky hořké čokolády

 

POSTUP

Na oleji osmažte cibuli a česnek. Přidejte maso, osolte a opepřete. Jakmile se maso osmahne, přidejte rajčata, fazole, chilli papričky, papriku, čokoládu a promíchejte.

 Zalijte vývarem a pod pokličkou na mírném teple vařte minimalně hodinu. Dlouhé dušení chili prospívá.

Hotový pokrm podávejte v misce, můžete ale podávat se slanými palačinkami, tortilami nebo bílým chlebem

FOTO: pixabay

< Zpět