Salát z lilku a dýně
PŘÍPRAVA
-
1 střední lilek
-
½ dýně hokkaido
-
3 stroužky česneku
-
hrst hrozinek
-
1 lžíce citronové šťávy
-
olivový olej
-
pepř
-
provensálské bylinky
-
sůl
-
pepř
POSTUP
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme odstát. Osušíme ubrouskem.
Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Naskládáme na plech vyložený papírem střídavě kousky lilku a dýně. Posypeme provensálským kořením a poklademe česnekem. Dáme péct asi na dvacet minut do změknutí.
Upečenou zeleninu přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, přidáme hrst hrozinek a podle chuti ještě trochu česneku a citronové šťávy. Kdo má rád, může použít i balzamikový ocet, ale jen opravdu nepatrně.
Foto: pixabay
šm