Salát z lilku a dýně

PŘÍPRAVA

  • 1 střední lilek

  • ½ dýně hokkaido

  • 3 stroužky česneku

  • hrst hrozinek

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • olivový olej

  • pepř

  • provensálské bylinky

  • sůl

  • pepř

POSTUP

Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme odstát. Osušíme ubrouskem.

Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Naskládáme na plech vyložený papírem střídavě kousky lilku a dýně. Posypeme provensálským kořením a poklademe česnekem. Dáme péct asi na dvacet minut do změknutí.

Upečenou zeleninu přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, přidáme hrst hrozinek a podle chuti ještě trochu česneku a citronové šťávy. Kdo má rád, může použít i balzamikový ocet, ale jen opravdu nepatrně.

Foto: pixabay

šm

< Zpět