Salát z lilků
PŘÍPRAVA
-
2 středně velké lilky
-
1 žlutá nebo zelená paprika
-
1 jarní cibulka
-
4 stroužky česneku
-
½ lžičky papriky
-
2 - 3lžíce zakysané smetany
-
½ lžíce olivového oleje
-
sůl pepř
-
plátky citronu
- hrst granátových semen, ale nemusí být
POSTUP
Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky , osolíme, rozložíme a necháme odležet. Osušíme papírovým ubrouskem.
Očistíme papriku a překrojíme na dvě poloviny. Zeleninu přendáme na plech a v troubě nebo na grilu ogrilujem z obou stran. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
Česnek očistíme a prolisujeme do menší misky, přidáme nasekanou jarní cibulku, papriku, smetanu, sůl a olivový olej. Vše smíchejte dohladka.
Grilovaný lilek a papriku přimícháme do zálivky, nebo je naaranžujeme na misku a zálivkou zlehka pokapeme. Ozdobíme hrstí semen granátových jablíček.
Foto: pixabay
šm