Minisendviče se šťavnatým kubánským trhaným vepřovým masem

PŘÍPRAVA

  • 1 kg vepřové krkovice vcelku

  • 1 lžičku mletého římského kmínu

  • 2 stroužky česneku

  • ½ lžičky sušeného oregana

  • šťávu z většího pomeranče

  • šťávu z 1 limetky

  • kůru z poloviny pomeranče a celé limetky

  • sůl

  • 1 lžíci olivového oleje

POSTUP

Nejprve si připravte v misce marinádu. Smíchejte římský kmín, najemno nasekaný česnek, oregano, pomerančovou a limetkovou šťávu, olivový olej a trochu soli.

Do marinády přidejte najemno nastrouhanou pomerančovou a limetkovou kůru z dobře omytých a chemicky neošetřených citrusů.

Krkovici očistěte, ze všech stran ji důkladně potřete marinádou a maso i s marinádou vložte do zapékací misky .Troubu nastavte na 180 C, případně pokud máte parní troubu, tak zvolte program se střední úrovní páry. Ta se postará o to, aby bylo maso uvnitř krásně šťavnaté a přitom dokonale a rovnoměrně propečené, chutě přirozené a intenzivní. Pečte asi dvě hodiny, poté maso otočte a pečte další dvě hodiny, aby se ve šťávě peklo ze všech stran.

Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna, promíchejte se zbytkem vypečené šťávy a marinády a podávejte v sendviči s majonézou, nakládanou červenou cibulkou a čerstvým koriandrem.

Recept a foto: Whirlpool