Minisendviče se šťavnatým kubánským trhaným vepřovým masem
PŘÍPRAVA
-
1 kg vepřové krkovice vcelku
-
1 lžičku mletého římského kmínu
-
2 stroužky česneku
-
½ lžičky sušeného oregana
-
šťávu z většího pomeranče
-
šťávu z 1 limetky
-
kůru z poloviny pomeranče a celé limetky
-
sůl
-
1 lžíci olivového oleje
POSTUP
Nejprve si připravte v misce marinádu. Smíchejte římský kmín, najemno nasekaný česnek, oregano, pomerančovou a limetkovou šťávu, olivový olej a trochu soli.
Do marinády přidejte najemno nastrouhanou pomerančovou a limetkovou kůru z dobře omytých a chemicky neošetřených citrusů.
Krkovici očistěte, ze všech stran ji důkladně potřete marinádou a maso i s marinádou vložte do zapékací misky .Troubu nastavte na 180 C, případně pokud máte parní troubu, tak zvolte program se střední úrovní páry. Ta se postará o to, aby bylo maso uvnitř krásně šťavnaté a přitom dokonale a rovnoměrně propečené, chutě přirozené a intenzivní. Pečte asi dvě hodiny, poté maso otočte a pečte další dvě hodiny, aby se ve šťávě peklo ze všech stran.
Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna, promíchejte se zbytkem vypečené šťávy a marinády a podávejte v sendviči s majonézou, nakládanou červenou cibulkou a čerstvým koriandrem.
Recept a foto: Whirlpool