Tagliatelle s olivami a Otmou
Na těstoviny potřebujete:
-
1 balení čerstvých tagliatelle
-
½ bílé cibule
-
1 lžíce bazalkového nebo petrželového pesta
-
1 vanička zelených oliv naložených v chilli
-
10 sušených rajčat
-
1 stroužek česneku
-
200 ml kečupu Otma
-
strouhaný sýr dle chuti – gouda, cheddar, parmazán
-
1 lžíce olivového oleje na smažení
-
sůl a pepř
Postup
Těstoviny uvaříte ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Cibulku si nakrájíte najemno. Sušená rajčata a olivy na půlky (můžete si nechat celé na ozdobu), česnek na plátky.
Na olivovém oleji osmahnete cibuli, přidáte rajčata, česnek, olivy a po asi 2 minutách zalijete kečupem. Přidáte lžíci pesta a necháte minutu probublat. V pánvi nebo hrnci smícháte směs s těstovinami. Dochutíte kořením.
Na talíři zdobíte jídlo sýrem, celými olivami a sýrem.
Zdroj: Otma