Rustikální bramborová bageta s vajíčkovou pomazánkou
Zdroj: Dokřupava.cz
Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první červené ředkvičky a zelený polníček, tak je tu jaro.
Příprava
-
2 střední bramborové rustikální bagety
-
4 natvrdo uvařená vejce
-
2 vrchovaté lžíce dobré majonézy
-
2 středně velké kyselé okurky nakrájené nadrobno
-
1 lžičku ostřejší hořčice
-
sůl a pepř
-
ředkvičky a lístky polníčku k podávání
Postup
1. Vajíčka nakrájejte na malé kostičky.
2. V míse smíchejte majonézu s hořčicí, osolte a opepřete.
3. Přisypte nadrobno nakrájené kyselé okurky. Nakonec přidejte vejce a jenom zlehka promíchejte, aby se žloutky úplně nerozdrtily.
4. Nechte v chladu uležet. Podávejte s rustikální bramborovou bagetou, ředkvičkami a lístky polníčku