Rustikální bramborová bageta s vajíčkovou pomazánkou

 

Zdroj: Dokřupava.cz

 

Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první červené ředkvičky a zelený polníček, tak je tu jaro.  

 

Příprava
 

  • 2 střední bramborové rustikální bagety 

  • 4 natvrdo uvařená vejce

  • 2 vrchovaté lžíce dobré majonézy

  • 2 středně velké kyselé okurky nakrájené nadrobno

  • 1 lžičku ostřejší hořčice

  • sůl a pepř

  • ředkvičky a lístky polníčku k podávání

Postup

1. Vajíčka nakrájejte na malé kostičky. 

2. V míse smíchejte majonézu s hořčicí, osolte a opepřete. 

3. Přisypte nadrobno nakrájené kyselé okurky. Nakonec přidejte vejce a jenom zlehka promíchejte, aby se žloutky úplně nerozdrtily. 

4. Nechte v chladu uležet. Podávejte s rustikální bramborovou bagetou, ředkvičkami a lístky polníčku

 

<< Zpět