Frikadelky z mletého masa plněné vejci
Zdroj: Krystina Frimlová, Praha
Příprava (pro 4 osoby)
-
2 rohlíky
-
200 ml mléka
-
300 g vepřové maso
-
200 g hovězího masa
-
2 syrová vejce
-
4 natvrdo uvařené vejce
-
sůl
-
pepř
-
1lžička citronové kůry
-
100 g strouhanky
-
olej
-
hlávkový salát
-
špetka červené papriky
Postup
1. Rohlíky nakrájené na plátky zalijeme mlékem a necháme dobře vsáknout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme namočené rohlíky, jedno vejce, sůl, pepř, papriku a citrónovou kůru a vše dobře promícháme
2. Směs rozdělíme na 4 díly, do každého zabalíme natvrdo uvařené oloupané vajíčko a vytvarujeme jako vejce
3. Druhé syrové vejce rozšleháme, lehce osolíme a frikadelky v něm namáčíme. Pak je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje stejnoměrně ze všech stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk
4. Před podáváním frikadelky rozpůlíme a servírujeme je na míse vyloženě hlávkovým salátem. Podáváme přibližně opravenými bramborami, pikantními studenými omáčkami a zeleninovým salátem