Pečená pštrosí vejce
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Příprava
-
8 kusů vařených vajec
-
500 gramů mletého masa
-
1 kus střední cibule
-
2 stroužky česneku
-
3 lžíce strouhanky
-
1 syrové vejce
-
dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř
-
2 lžíce Hellmann's delikátní majonézy
-
2 lžíce hrubozrnné hořčice
-
3 lžíce olivového oleje
Postup
1. Cibulku nakrájíme nadrobno a opečeme ji na lžíci olivového oleje dozlatova. Do mísy si dáme mleté maso, syrové vejce, sůl, pepř, opečenou cibulku a utřené stroužky česneku. Pořádně promícháme a jemně zahustíme strouhankou.
2. 4–8 uvařených vajec oloupeme, opláchneme a obalíme připravenou masovou směsí. Obalená vejce položíme na pekáček jemně vymazaný olejem a pečeme při 170°C zhruba 40 minut.
3. Podáváme s úžasným hořčicovým dipem, který si připravíme smícháním Hellmann's delikátní majonézy s hrubozrnnou hořčicí a velkou porcí salátu!
Tip: Podávejte se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší