Pečená pštrosí vejce

 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz

 

Příprava
 

  • 8 kusů vařených vajec

  • 500 gramů mletého masa

  • 1 kus střední cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce strouhanky

  • 1 syrové vejce

  • dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř

  • 2 lžíce Hellmann's delikátní majonézy

  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice

  • 3 lžíce olivového oleje 

Postup

1.   Cibulku nakrájíme nadrobno a opečeme ji na lžíci olivového oleje dozlatova. Do mísy si dáme mleté maso, syrové vejce, sůl, pepř, opečenou cibulku a utřené stroužky česneku. Pořádně promícháme a jemně zahustíme strouhankou.

2.   4–8 uvařených vajec oloupeme, opláchneme a obalíme připravenou masovou směsí. Obalená vejce položíme na pekáček jemně vymazaný olejem a pečeme při 170°C zhruba 40 minut.

3.   Podáváme s úžasným hořčicovým dipem, který si připravíme smícháním Hellmann's delikátní majonézy s hrubozrnnou hořčicí a velkou porcí salátu!

Tip: Podávejte se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší

 

<< Zpět