Vajíčkový salát s řeřichou
Zdroj: Kamila Veselá, Přeštice
Příprava (pro 4 osoby)
-
8 vajec natvrdo
-
2 naťové cibulky
-
150 g majonézy
-
100 g tatarské omáčky
-
sůl
-
mletý bílý pepř
-
½ lžíce najemno nasekané pažitky
-
1 lžíce řeřichy či jiných bylinek na ozdobení
Postup
1. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2. Cibulky očistíme, umyjeme a nasekáme najemno spolu se zelenou natí a přidáme ke kostičkám vajec
3. V misce smícháme majonézu s tatarskou omáčkou. Osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Vše promícháme a vejcem a touto směsí přelijeme. Ozdobíme naklíčenou řeřichou.
4. Salát podáváme s tmavým pečivem či chlebem.