Vánoční věnečky
Co budete potřebovat:
na 500 g lineckého těsta:
-
230 g hladké mouky
-
70 g cukru moučka
-
3 g Vanilkového cukru Vitana
-
150 g másla
-
½ vejce
-
¼ lžičky Citrónové kůry Vitana
-
1 g Kypřicího prášku Vitana
Postup:
Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek s citrónovou kůrou.
Povolené máslo utřete s cukrem moučkou, vanilkovým cukrem a vejci. Nakonec zamíchejte mouku.Těsto nechte odležet 1 hodinu v lednici.
Těsto vyválejte na plát a vykrajujte kolečka. Nechte krátce zapéci na 180 °C. Než kolečka dostanou zlatavou barvu, vyndejte je z trouby.
Poté si připravte třené linecké těsto, které nastříkáte malou řezanou trubičkou po obvodu kolečka. Dopečte při 170 °C. Vychlazené polotovary ocukrujte a střed vyplňte Extra džemem Hamé.
Ingredience na 500 g třeného lineckého těsta:
-
225 g hladké mouky
-
60 g cukru moučka
-
1 Vanilkový cukr Vitana
-
190 g másla
-
2 žloutky (30 g)
-
2 g Citrónové kůry Vitana
Postup:
Máslo nahřejte na 25 °C (na kašičku).
Mouku si nahřejte ve vyhřáté a vypnuté troubě. Šlehejte s cukrem moučkou do hladkého krému. Přidejte žloutek, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec ručně přisypejte nahřátou mouku na 25 °C.
Těsto si naplňte do sáčku s řezanou trubičkou a stříkejte na předpečená kolečka.
Zdroj Hamé