Vánoční věnečky

Co budete potřebovat

na 500 g lineckého těsta:

  • 230 g hladké mouky

  • 70 g cukru moučka

  • 3 g Vanilkového cukru Vitana

  • 150 g másla

  • ½ vejce

  • ¼  lžičky Citrónové kůry Vitana

  • 1 g Kypřicího prášku Vitana

  • Meruňkový Extra džem Hamé

 

 Postup: 

 

Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek s citrónovou kůrou. 

Povolené máslo utřete s cukrem moučkou, vanilkovým cukrem a vejci. Nakonec zamíchejte mouku.Těsto nechte odležet 1 hodinu v lednici. 

Těsto vyválejte na plát a vykrajujte kolečka. Nechte krátce zapéci na 180 °C. Než kolečka dostanou zlatavou barvu, vyndejte je z trouby.

Poté si připravte třené linecké těsto, které nastříkáte malou řezanou trubičkou po obvodu kolečka. Dopečte při 170 °C. Vychlazené polotovary ocukrujte a střed vyplňte Extra džemem Hamé.

Ingredience na 500 g třeného lineckého těsta:

  • 225 g hladké mouky

  • 60 g cukru moučka

  • 1 Vanilkový cukr Vitana

  • 190 g másla

  • 2 žloutky (30 g)

  • 2 g Citrónové kůry Vitana

Postup:

Máslo nahřejte na 25 °C (na kašičku). 

Mouku si nahřejte ve vyhřáté a vypnuté troubě. Šlehejte s cukrem moučkou do hladkého krému. Přidejte žloutek, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec ručně přisypejte nahřátou mouku na 25 °C. 

Těsto si naplňte do sáčku s řezanou trubičkou a stříkejte na předpečená kolečka.
 

Zdroj Hamé

< Zpět