Biskupský chlebíček

Suroviny:

  • 160 g Hery (pokojové teploty)

  • 200 g třtinového cukru

  • 5 žloutků

  • 5 bílků

  • 200 g špaldové mouky

  • ½prášku do pečiva

  • 100 g rozinek

  • 100 g 70% čokolády

  • 100 g mix ořechů

  • 50 g  klikvy

  • 50 g  sušených švestek


Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V

  2. e zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte. 

  3. Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto. 

  4. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte. Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Recept podle šéfkuchaře Radka Pálky