Biskupský chlebíček
Suroviny:
-
160 g Hery (pokojové teploty)
-
200 g třtinového cukru
-
5 žloutků
-
5 bílků
-
200 g špaldové mouky
-
½prášku do pečiva
-
100 g rozinek
-
100 g 70% čokolády
-
100 g mix ořechů
-
50 g klikvy
-
50 g sušených švestek
Postup:
-
Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V
-
e zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
-
Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto.
-
Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte. Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Recept podle šéfkuchaře Radka Pálky