Netradiční bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí
Suroviny:
-
3 lžíce másla
-
4 cibule, nakrájené na tenké proužky
-
2 lžíce nasekaného tymiánu
-
4 lžíce krupicového cukru
-
5 lžic hrubozrnné hořčice
-
4 lžíce červeného vinného octa
-
2 lžíce nasekaného estragonu
-
200 g zakysané smetany sůl a pepř
-
600 g malých brambor s tenkou slupkou uvařených ve slupce, nakrájených na plátky
-
100 g sladkokyselých okurek, nakrájených na kostičky
-
120 g polníčku
-
3 lžíce nasekané pažitky
Postup:
-
V pánvi orestujte na másle cibuli doměkka. Posypte tymiánem a cukrem, nechte cibuli lehce zkaramelizovat.
-
V jiné pánvi povařte 5 minut hořčici a ocet, odstavte a nechte vychladnout. Přidejte estragon, smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem.
-
Do mísy vsypte brambory, okurky a karamelizovanou cibuli, přidejte smetanu s hořčicí, promíchejte a uložte v chladu. Vychlazený salát promíchejte s polníčkem a na talíři ozdobte pažitkou.
Recept podle šéfkuchaře Radka Pálky