Netradiční bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí

Suroviny:

  • 3 lžíce másla

  • 4 cibule, nakrájené na tenké proužky

  • 2 lžíce nasekaného tymiánu

  • 4 lžíce krupicového cukru

  • 5 lžic hrubozrnné hořčice

  • 4 lžíce červeného vinného octa

  • 2 lžíce nasekaného estragonu

  • 200 g zakysané smetany sůl a pepř

  • 600 g malých brambor s tenkou slupkou uvařených ve slupce, nakrájených na plátky

  • 100 g sladkokyselých okurek, nakrájených na kostičky

  • 120 g polníčku

  • 3 lžíce nasekané pažitky


Postup:

  1. V pánvi orestujte na másle cibuli doměkka. Posypte tymiánem a cukrem, nechte cibuli lehce zkaramelizovat.

  2. V jiné pánvi povařte 5 minut hořčici a ocet, odstavte a nechte vychladnout. Přidejte estragon, smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem.

  3. Do mísy vsypte brambory, okurky a karamelizovanou cibuli, přidejte smetanu s hořčicí, promíchejte a uložte v chladu. Vychlazený salát promíchejte s polníčkem a na talíři ozdobte pažitkou.

Recept podle šéfkuchaře Radka Pálky