Pečená lízátka na špejli nebo na misce
PŘÍPRAVA
-
1 vejce
-
70 g polohrubé mouky
-
½ lžičky prášku do pečiva
-
80 g cukru krupice
-
30 g másla
-
90 ml vody
-
špetka soli
-
200 g bílá čokolády nebo barevná cukrová poleva Master Martini
-
potravinářská barva
-
špejle na lízátka a zdobení
-
speciální silikonová forma na Cake pops
POSTUP
1. Mouku prosejte, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Vodu a máslo zahřejte, dokud se máslo nerozpustí. Vejce vyšlehejte do pěny při nejvyšší rychlosti šlehačem a přisypávejte cukr. Poté po lžících zašlehávejte mouku a máslo. Těsto vlijte do formy, přikryjte vrchní části a péčte 15 minut na 180 °C. Upečené těsto nechte vychladnout.
2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a konec špejle do ní namočte a následně napíchněte do upečeného tvaru vejce.Ty poté nechte odpočinout v mrazničce, aby se lépe nanášela poleva. Mezitím si připravte cukrovou polevu dle návodu nebo udržujte čokoládu tekutou pro další aplikaci.
3. Vychlazené tvary namočte do polevy a pomalu otáčejte , aby se poleva rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Ozdobte, zapíchněte do stojanu a dejte opět vychladit. Můžete servírovat na špejlích nebo samostatně. Tomu také přizpůsobte zdobení.
Více informací i další inspiraci najdete na www.SvetCukraru.cz