Velikonoční nádivka
2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml) 10 rohlíků nakrájených nadrobno 7 vajec 200 ml polotučného mléka sůl, pepř, muškátový oříšek 500 g uzeného bůčku |
|
POSTUP | |
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nasypte do větší mísy. 2. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.Směs nalijte na rohlíky a nechte je ji nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá. 3. Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. 4. Promíchejte, přisypte Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte a dle chuti dosolte.Vmíchejte prášek do pečiva. 5. V plechu, větším pekáčku nebo naopak malých mističkách rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Pečte dozlatova. Zdroj : Bonduelle |