Velikonoční  nádivka

 
PŘÍPRAVA

 

2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev       Delicate (425 ml)

10 rohlíků nakrájených nadrobno

7 vajec

200 ml polotučného mléka

sůl, pepř, muškátový oříšek

500 g uzeného bůčku

 
  • 1–2 polévkové lžíce sádla

  • 1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých

  • 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky

  • 1 polévkovou lžíci nasekané petrželky

  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva

  • 1 větší polévková lžíce másla

POSTUP  

 

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nasypte do větší mísy.

2. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.Směs nalijte na rohlíky a nechte je ji nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.

3. Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. 

4. Promíchejte, přisypte Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte a dle chuti dosolte.Vmíchejte prášek do pečiva.

5. V plechu, větším pekáčku nebo naopak malých mističkách rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Pečte dozlatova.

Zdroj : Bonduelle

< Zpět