Paštiková terina s tymiánem, toastem a švestkovým přelivem
pro 4 osoby
45 minut + pečení a chladnutí (cca 2-3 hodiny)
PŘÍPRAVA
-
600 g jehněčí kýty nebo plece
-
100 g másla
-
2 lžíce tymiánu
-
sůl, pepř
-
8 lžic švestkových povidel
-
hrst mandlí
-
2 dl červeného vína
-
toastový chléb
1. Jehněčí kýtu nebo plec rozdělte na třetiny. Dvě třetiny nakrájejte na menší kousky, které orestujte na másle, ochuceném tymiánem, solí a pepřem.
2. Tuto část masa nahrubo namelte, zbylou třetinu pak umelte najemno a vše důkladně promíchejte a případně dosolte. Vložte do formy a dejte péct na cca 140 stupňů na cca 1 hodinu, záleží na velikosti formy.
3.Omáčku připravte povařením povidel a mandlí společně s červeným vínem. Terinu podávejte se švestkovou omáčkou a opečeným toastem.
Zdroj www.chefparade.cz