Paštiková terina s tymiánem, toastem a švestkovým přelivem

pro 4 osoby
45 minut + pečení a chladnutí (cca 2-3 hodiny)

 

PŘÍPRAVA

  • 600 g jehněčí kýty nebo plece

  • 100 g másla

  • 2 lžíce tymiánu

  • sůl, pepř

  • 8 lžic švestkových povidel

  • hrst mandlí

  • 2 dl červeného vína

  • toastový chléb

POSTUP
 

1. Jehněčí kýtu nebo plec rozdělte na třetiny. Dvě třetiny nakrájejte na menší kousky, které orestujte na másle, ochuceném tymiánem, solí a pepřem. 

2. Tuto část masa nahrubo namelte, zbylou třetinu pak umelte najemno a vše důkladně promíchejte a případně dosolte. Vložte do formy a dejte péct na cca 140 stupňů na cca 1 hodinu, záleží na velikosti formy.

3.Omáčku připravte povařením povidel a mandlí společně s červeným vínem. Terinu podávejte se švestkovou omáčkou a opečeným toastem.

Zdroj www.chefparade.cz

< Zpět