Torta al formaggio umbra
PŘÍPRAVA:
-
500 g mouky
-
cca 100 g sýru Gran Moravia
-
cca 150 g sýru Pecorino Romano
-
pár kousků Ementálu
-
sklenička mléka
-
25 g droždí, pepř
-
máslo
-
4 vejce
POSTUP
Rozmíchejte droždí v hrnečku s mlékem (ohřejte ho tak akorát, aby nebylo horké).
Do mísy (nebo na dřevěnou desku) nasypte mouku a uvnitř vytvořte důlek. Do důlku vyklepněte vejce a pořádně je rozmíchejte.
Přidejte nastrouhaný Gran Moravia a Pecorino, trochu pepře a droždí s mlékem. Všechno pořádně promíchejte. Nakonec do těsta vmíchejte malé kousky ementálu, Pecorina a sýru Gran Moravia.
Nechte kynout minimálně 2 hodiny – těsto zakryjte utěrkou.
Vezměte formu, vymažte ji máslem a vložte do ní těsto. Vyhřejte troubu na 180 stupňů a dejte péct těsto na cca 40 minut, dokud nezezlátne. Nakonec ho vyndejte a nechte vychladnout.
Podávejte nakrájené jako chleba s italským salámem, vařenými vejci a pomazané majonézou (kdo má rád).
(© I love Italy blog pro www.laformaggeria.com)