Brambory se zelím, křenem a jablky

 

 

 

PŘÍPRAVA

  • 500 g brambor

  • 150 g kysaného zelí

  • 2 kyselá jablka

  • 1 cibule

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce strouhaného křenu

  • 180 ml Hellmann´s tatarská omáčka

  • cukr a sůl

  • drcený kmín 

 

POSTUP

Uvařte brambory, nechte vychladnout a nakrájejte na menší hranolky.

Zelí pokrájejte, jablko nakrouhejte, cibuli nakrájejte na jemno. 

Vše smíchejte se šťávou z kysaného zelí, olivovým olejem a křenem, přidejte sůl, kmín a trochu cukru. 

Opatrně promíchejte. Nechte uležet do druhého dne a přimíchejte tatarskou omáčku Hellmann´s.

 

 

< Zpět