Plněné zelné listy
PŘÍPRAVA
-
1 kilogram plecka mletého
-
20 kusů spařených zelných listů
-
2 cibule
-
4-5 stroužků česneku, pepř, sůl, majoránka
-
1 hrnek uvařené rýže
-
10 dg slaniny
-
cherry rajčátka
-
zakysaná smetana
POSTUP
Mleté maso dejte do mísy, podle chuti přidejte koření, pepř, majoránku, mletou papriku a drcený česnek. Přidejte uvařenou vystydlou rýži a hmotu propracujte.
Zelné listy spařte v horké vodě, na straně, kde je list silnější, kousek odkrojte, aby se snáze ohýbal. V pekáčku osmažte jemně nakrájenou slaninu a cibuli.
Připravte si zelné listy, které postupně naplňte masovou směsí, smotejte a oba konce uzavřete párátkem nebo provázkem.
V pekáčku osmažte jemně nakrájenou slaninu a cibuli. Zabalené zelné listy rovnejte na dno, přidejte cherry rajčátka. Ze zbytku masové směsi vytvořte kuličky a přidejte do pekáčku. Podlijte vodou.
Zapékejte v předehřáté troubě a občas podlijte. Podávejte se zakysanou smetanou a ozdobte upečenými rajčátky.