Řízky ze zelí ve zlatém obalu
PŘÍPRAVA
-
1 bílé zelí
-
2 vejce
-
5 lžic strouhanky
-
5 dg Flora Gold
-
150 ml zakysané smetany
-
1 kalíšek Knorr bujón zeleninový
-
půlka citronu
POSTUP
Odstraňte vrchní zelné listy. Hlávku překrojte na 6 dílů a odřízněte tvrdé části.
Následně je uvařte, až budou do poloměkka, ve vroucí vodě s přidáním kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový. Sceďte, nechejte vychladnout a vymačkejte zbytek tekutiny.
Jednotlivé porce zelí vytvarujte do tvaru řízků. Obalte je ve vajíčku a ve strouhance.
Zelné řízky smažte na oleji po dobu 3-4 minut z každé strany tak, aby byl obal ve zlatavé barvě a křupavý. Ke konci smažení přidejte Flora Gold tak, aby začala pěnit.
Po usmažení přeložte řízky na papírový ubrousek, aby vysál nadměrné množství tuku. Smetanu smíchejte s citrónovou šťávou. Odložte na 10 minut, aby zhoustla.
Řízky servírujte s hustou smetanou.