Řízky ze zelí ve zlatém obalu

 

 

 

PŘÍPRAVA

  • 1 bílé zelí

  • 2 vejce

  • 5 lžic strouhanky

  • 5 dg Flora Gold

  • 150 ml zakysané smetany

  • 1 kalíšek Knorr bujón zeleninový

  • půlka citronu

 

 

 

POSTUP

Odstraňte vrchní zelné listy. Hlávku překrojte na 6 dílů a odřízněte tvrdé části.

Následně je uvařte, až budou do poloměkka, ve vroucí vodě s přidáním kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový. Sceďte, nechejte vychladnout a vymačkejte zbytek tekutiny.

Jednotlivé porce zelí vytvarujte do tvaru řízků. Obalte je ve vajíčku a ve strouhance.

Zelné řízky smažte na oleji po dobu 3-4 minut z každé strany tak, aby byl obal ve zlatavé barvě a křupavý. Ke konci smažení přidejte Flora Gold tak, aby začala pěnit. 

Po usmažení přeložte řízky na papírový ubrousek, aby vysál nadměrné množství tuku. Smetanu smíchejte s citrónovou šťávou. Odložte na 10 minut, aby zhoustla. 

Řízky servírujte s hustou smetanou.

 

< Zpět