Závin s treskou a bílým zelím

 

 

PŘÍPRAVA

 
  • 250 g filetů z tresky

  • 300 g nakrouhaného bílého zelí

  • 1 kostka Knorr bujón zeleninový

  • 60 g másla nebo margarínu Rama

  • 2 vejce

  • 1 cibule

  • 1 těsto na pizzu (polotovar)

 

Zelí povařte v bujónu Knorr Bujón Zeleninový cca 5 minut. Vejce uvařte natvrdo (8 minut), nechte vychladnout a nakrájejte.

Nakrájejte cibuli. Na velké pánvi rozpusťte 30 g másla nebo margarínu, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte zelí, případně dochuťte a duste cca 20 minut.

Tresku nakrájejte na kousky. Následně ji přidejte k zelí a vařte ještě 5 minut. Na pánev přisypte vařená vejce, zamíchejte a sundejte z ohně.

Připravte těsto Knorr Pizza podle návodu na obalu. Nechte je vykynout. Těsto rozválejte, položte nádivku a srolujte jako závin. Boční kraje si před zatočením můžete zahnout mírně dovnitř.

Vše přendejte na plech, namažte povrch zbytkem rozehřátého másla nebo margarínu a pečte 40 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů. 

Servírujte lehce vychladlé.