JAHODOVÝ MROŽ
zdobený načechraným piškotem a čokoládou
Budete potřebovat:
~ 1x nanuk Mrož Jahoda
v tmavé čokoládě
~ bílou čokoládu cca 30-50g
Piškot:
~ 100g celá vejce
~ 80g cukr krupice
~ 30g hladké mouky,
~ jedlou barvu na vytvoření
Postup
Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu).
Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin.
Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko.
Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára.
Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem.
Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky.
Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu
Zdroj: Prima zmrzlina / spolupráce s cukrářkou Stanisavou Mutlovou (PunkRockCakes)