MINI ZMRZLINOVÝ DORTÍK 

ze zmrzliny Kuba

 

   Budete potřebovat:

    ~  4 vejce

    ~  260g cukru krupice

    ~   130ml slunečnicového oleje

    ~  220g polohrubé mouky

     ~  40g holandského kakaa

     ~  8g prášku do pečiva
     
     ~  130ml studené vody

    

 

 

 

 

Postup

Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosijte sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Nakonec pomalu přilejte vodu
Forma 17cm, péct ve vyhřáté troubě 170 °C.
Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.
Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájejte kolečka.

 

Tvarohový krém Kubík:

 

~  250g mascarpone

120g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku)

~   čerstvé nebo mražené maliny

~  trocha cukru na doslazení

   

Mascarpone s lehce povoleným Kubíkem vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka.Do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.

Skládání dortíku:

Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.

Na dekoraci:

Stékaná čokoláda:

~ 70g bílá čokoláda

~ 30g smetana 31%

~ bílá a růžová barva na čokoládu

 

Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazené dortíky.

 

Zdroj: Prima zmrzlina / spolupráce s cukrářkou Stanisavou Mutlovou  (PunkRockCakes)

< Zpět