Archiv článků

15.11.2021 18:11

Kachní prsa s červenou kari omáčkou

PŘÍPRAVA 2 x kachní prsa 3 polévkové lžíce curry pasty 1 - 2 kapie 2 menší rajčata 3 silnější plátky ananasu 300 ml kokosové mléko 2 lžíce thajské rybí omáčky cukr, olej, sůl l/8 l kuřecího vývaru zelená bazalka chilli papričky POSTUP Ve...
Celý článek
02.11.2021 18:48

Candát s mandlemi

PŘÍPRAVA 1 candát - 2 filety olej tymián 500 g brambor 2 stroužky česneku 1 červená cibule dvě hrsti mandlových lupínků sůl, pepř citron POSTUP Filátka z candáta potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a můžete přidat i čerstvý tymián. Do pekáčku...
Celý článek
24.10.2021 19:47

Bramborové rozcuchánky se sýrem a šunkou

  PŘÍPRAVA 800 g oloupaných syrových nastrouhaných brambor 200 g tvrdého sýra 150 g šunky podle potřeby mouka 1 vejce sůl pepř 2 jarní cibulky 1 feferonka POSTUP Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.  Přidáme mouku, vejce, sůl,...
Celý článek
16.10.2021 09:34

Listové závitky se špenátem a sýrem

Příprava balíček listového těsta 200 g špenátu tři stroužky česneku Mmalá cibule 1 syrové vejce 100 g strouhaného tvrdého sýra sůl pepř olej Příprava Čerstvý špenát nebo listový zmražený nasekáme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát krátce...
Celý článek
13.10.2021 14:06

Musaka

Příprava 4 stroužky česneku 4 velké brambory 150 ml mléka 1 cibule 150 ml smetany 1 lžíce mouky 4 rajčata 2 lilky 4 plátky sýru gouda 500 g mletého masa Postup Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a rozetřeme. Rajčata...
Celý článek
27.09.2021 11:04

Kotleta s houbovo smetanovou omáčkou

  PŘÍPRAVA 2 kotlety mouka na obalení hrst namočených sušených nebo čerstvých hub cibule 3 lžíce másla 3 dl bílého nesladkého vína voda zakysaná smetana POSTUP Kotlety osolíme a obalíme v mouce, necháme zprudka osmažit na másle. Přidáme nasekanou...
Celý článek
13.09.2021 12:56

Podzimní salát s pečenou dýní

Je nenápadnější, avšak chuťově nejvýraznější ze všech dýni – máslová dýně s minimem semínek. I když patří k nejstarším plodinám, její kouzlo objevujeme znovu a znovu. Dá se použít naslano do polévek, omáček a pyré, ale i nasladko do moučníků. Je prostě báječná. Vyzkoušejte recept na...
Celý článek
21.08.2021 10:14

Tatarský biftek z lososa

PŘÍPRAVA Na 1 porci tataráčku je potřeba: cca 100 g lososového  steaku  3 dg pórku nebo  cibulky   čerstvou pažitku koriandr citron sůl, pepř. POSTUP Steak z lososa omyjeme, stáhneme kůži a maso naškrábeme najemno. Je možné maso jen...
Celý článek
02.08.2021 18:32

Vepřové kotletky s cibulovou marmeládou

PŘÍPRAVA 4 kotlety 4 lžíce olivového oleje 4 snítky koriandru pepř, sůl Na marmeládu 500 g červené cibule 8 dcl vody 7 dcl červeného vína 50 g cukru 50 g másla sůl POSTUP Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, všechnu vhodíme na rozehřáté...
Celý článek
13.07.2021 12:49

Zelenina plněná mletým masem

  PŘÍPRAVA 800 g čerstvě mletého libového masa 2 vejce 1 větší cibule 100 g rýže hrst čerstvých bylinek 1 stroužek česneku sůl, pepř zelenina k plnění - tykvičky, cukety, rajčata, papriky, kedlubny, lilky POSTUP Tvrdou zeleninu, jako jsou kedlubny,...
Celý článek
Záznamy: 131 - 140 ze 419
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>