Archiv článků

04.03.2021 22:12

Těstoviny s krevetkami a houbami

  PŘÍPRAVA 1 balení špaget nebo jiných těstovin 300 g krevety 300 g houby 200 g cherry rajčata 1 malá cibule 1 mrkev sůl, pepř POSTUP Těstoviny dáme uvařit podle návodu do osolené vody. Uvařené propláchneme. Na velké pánvičce orestujeme krevety, přidáme...
Celý článek
10.02.2021 18:03

Těstovinový salát s olivami a fetou

PŘÍPRAVA 200 g hezky tvarovaných těstovin velká hrst rukoly několik listů bazalky jedno kyselé jablko 2 lžíce oliv různé barvy a velikosti 2 lžíce extra panenského olivového oleje sůl feta pepř, sůl a lžíce cukru na dochucení lžička citronové šťávy, lžička drcené hořčice a...
Celý článek
26.01.2021 20:33

Rychlé chlebíčky z trouby

PŘÍPRAVA 1 veka 4 rajčata 1 paprika 20 dg mletého pečeného nebo vařeného masa ostrý kečup 1 cibule 10 dg strouhaného sýra POSTUP Nakrájené plátky veky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a opečeme v troubě.  Umleté upečené nebo uvařené maso...
Celý článek
13.01.2021 16:47

Kuře se zázvorovou omáčkou

  PŘÍPRAVA 600g kuřete Kousek zázvoru asi 3 cm čerstvě mletý pepř 3 jarní cibulky Na omáčku 1 lžička pasty miso 2 dl vývaru z kuřete 2 lžíce najemno nasekané cibulky 1 lžička nadrobno nastrouhaného zázvoru 1 lžíce sezamového oleje POSTUP Osolené kuřecí maso spolu se zázvorem a...
Celý článek
30.12.2020 11:49

Masové jednohubky

  PŘÍPRAVA 1/2 kg mletého  masa 1vejce sůl, pepř nasekaná  1 cibule petrželka 1 stroužek česneku lžička kmínu 2 lžíce strouhanky POSTUP Mleté maso ve větší míse smícháme s vajíčkem a najemno nasekanou cibulí. Přidáme sůl, pepř, petrželku,...
Celý článek
14.12.2020 09:20

Rychlé zeleninové kari

  PŘÍPRAVA 1⁄2 máslové dýně 1 červená paprika 1 červená cibule 1 lžíce semen koriandru 1-2 červené chilli papričky 1 vanička Knorr Organického jelly bujónu zeleninového 200 g pak choi 400 ml kokosového mléka POSTUP: Dýni oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Papriku...
Celý článek
30.11.2020 17:29

Jedno perníkové těsto, tři různé moučníky

Máte chuť na změnu, ale bojíte se velkého experimentování? Potom vsaďte na léta a lidmi osvědčenou klasiku, krabicový perník Vitana. Vonní jako domácí, je nadýchaný, ale výhodou je, že celá příprava i s pečením zabere maximálně hodinu.  Nejčastěji se perník připravuje jako klasický litý řez s...
Celý článek
17.11.2020 13:13

Slaný koláč s červeným zelím

  PŘÍPRAVA 100 g jáhel 200g cizrnové mouky 1 cibule 1 vejce svazek petržele Jáhly připravíme podle návodu na obalu. Vychladlé smícháme s vajíčkem, moukou a cibulí a petrželkou nakrájenou nadrobno. Těsto napěchujeme do vymaštěné formy. Náplň 100 g červeného...
Celý článek
06.11.2020 10:01

Toskánská kapustová polévka s fazolemi

PŘÍPRAVA 1 cibule 4 stroužky česneku trocha celeru včetně natě 1 mrkev 10 listů kapusty 250 g bílých fazolí (vařených) 150 ml bílého vína 700 ml rajčatového pyré 4 lžíce kečupu 3 lžíce oleje (olivového) 750 ml vody nebo vývaru POSTUP Na...
Celý článek
01.11.2020 12:10

Magický lektvar s badyánem

K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně. A také spousta dobrot. Jednu z nich můžete hned vyzkoušet. Na kostičky nakrájejte 500 g směsi dýně a mrkve.  Na tenké plátky nakrájejte také dvě bílé cibule a poduste je v kastrůlku na třech lžících extra panenského olivového...
Celý článek
Záznamy: 161 - 170 ze 436
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>