Archiv článků

11.12.2017 17:07

Gratinované brambory

  PŘÍPRAVA 1 kg středně velkých lojovitých brambor 250 ml plnotučného mléka 280 ml smetany ke šlehání 100 g tvrdého sýra 4stroužky česneku 1-2 cibulky 1 lžíce másla na vymazání formy sůl, pepř 25 g nastrouhaného parmazánu   POSTUP Troubu...
Celý článek
26.11.2017 11:14

Rohlíky bez kynutí

  PŘÍPRAVA 1 tvaroh (vanička) 125 ml mléka 150 ml oleje 500 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva sůl na posypání hrubá sůl, sezam vejce na potření

   POSTUP Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto.  Rozdělte na 5...
Celý článek
20.11.2017 12:14

Krůtí prsa s bramborovou kaší a špenátem

  PŘÍPRAVA 1 menší krůtí prso nakrájené na asi 2 cm plátky. 1 balení špenátu 2 velké cibule olej  pepř sůl lžíce mouky   POSTUP Nakrájené plátky masa naklepeme, posolíme a poprášíme moukou.  Na rozpáleném oleji s cibulkou orestujeme...
Celý článek
12.11.2017 21:08

Závitky s nádivkou a rajskou omáčkou

PŘÍPRAVA 8 vepřových plátků (ale i krůtí maso) 8 plátků anglické slaniny 4 lžíce olivového oleje sůl a pepř cibule a několik plátků slaniny na vyložení pekáčku bobkový list a několik kuliček nového koření Na nádivku: 250 g mletých masových zbytků nebo...
Celý článek
09.11.2017 13:14

Cuketová buchta

Tak tuhle buchtu "cukeťák" jsem ochutnala u kamarádky Marušky Plaškové z Otěšic. Moc mi chutnala, a tak jsem požádala o recept. Je docela  jednoduchý. Mirka Mazáčová   PŘÍPRAVA 1 střední cuketa, hrubě nastrouhaná 3 vejce salám gothaj nebo vuřty (200g) česnek...
Celý článek
01.11.2017 12:17

Kuličky z mletého masa na středomořský způsob

PŘÍPRAVA 400 g hovězího mletého masa  1 cibule  2 stroužky česneku3 snítky máty 100 g strouhanky 1 lžička koriandru mletého 1 lžička kardamomu mletého 1 lžička ostrého paprikového koření 1 lžička papriky mleté sladké 1...
Celý článek
27.10.2017 13:25

Ossobuco

    Italská specialitka. Jde v podstatě o telecí kližku, spolu s kostí obsahující morek, je to část spodní telecí nohy. Tomu odpovídá název, osso – kost a buco – díra. Pokrm je populární zejména v okolíí Milána. PŘÍPRAVA 2 ks mladé hovězí, lépe ale telecí kližka s morkovou...
Celý článek
22.10.2017 14:14

Karbanátek kapustový

  PŘÍPRAVA 500 g kapusty 100  g cibule 100 g uzeného či šunky 2 vejce 2 housky mléko sůl pepř česnek, koření na mletá masa 100 g strouhanky 1 vejce tuk POSTUP Kapustové listy očistěte a uvařte do měkka. Pak sceďte a nakrájejte...
Celý článek
17.10.2017 22:21

Kynuté koláčky s dvojitým okrajem

  PŘÍPRAVA 60 dkg hladké mouky 1 kostka droždí 1/2 Hery 2 lžíce cukru vanilkový cukr 2 vejce 1 prášek do pečiva sůl citronová kůra 250 ml mléka   POSTUP Vypracujeme  těsto a hned vytvarujeme  malé  koláčky  s dvojitým  okrajem. Naplníme ...
Celý článek
13.10.2017 19:24

Elegantní rizoto

   Příprava 200 g italské rýže typu Carnaroli nebo Arbori 40 g másla jedna menší cibule, nakrájená najemno hrst hub jedna větší cuketa, nakrájená na malé kousky (okraje odstraníme) špetka hladkolistové petržele, nasekané cca 1 litr domácího vývaru...
Celý článek
Záznamy: 281 - 290 ze 419
<< 27 | 28 | 29 | 30 | 31 >>