Archiv článků

27.05.2017 14:59

Zeleninový Quiche

  Příprava Na těsto 120 g másla 120 g polotučného tvarohu 180 g mouky (případně půl napůl se špaldovou) 1 vejce sůl V hlubší míse smíchejte vejce, tvaroh, máslo, mouku a sůl. Vypracujte těsto. V lednici může čekat i do druhého dne, dá se ale použít ihned. Formu...
Celý článek
23.05.2017 12:37

Těstoviny s naloženými sušenými rajčaty a pestem

Velmi snadná a rychlá večeře   Příprava 300 g těstovin, čím hezčí a členitější tvary vyberete, tím pohlednější bude pokrm 1 malá sklenka hotového pesta 12 ks sušených naložených rajčat v olivovém oleji 2-3 stroužky česneku na plátky strouhaný...
Celý článek
16.05.2017 21:34

Zapečená treska s brokolicí

Příprava 1 kg tresky 1 vejce mouka 2 dl olivového oleje 6 stroužků česneku 1 kg brambor, menších ve slupce 2 velké cibule 1 snítka koriandru uvařená brokolice ve slané vodě Postup   Omyté brambory uvaříme do poloměkka. Tresku nebo jinou...
Celý článek
09.05.2017 13:11

Salát s chilli kuřetem, avokádem a limetou

Foto a recept DZ Klatovy Příprava 1 balení kuřecích prsou směs salátů (Lolo Rossa, římský a hlávkový salát) avokádo cherry rajčata olivový olej limetová šťáva sůl,  pepř  chilli   Postup:   Kuřecí maso omyjeme, osolíme, opepříme a...
Celý článek
06.05.2017 17:53

Jaká mýdla pro suchou pokožku?

Pro sušší pokožku nejsou vhodná silně parfemovaná mýdly.  Vhodnější jsou sprchové krémy nebo gely.  Na obličej se  jenom speciální  obličejová mýdla (v lékárně). Velmi důležité je ošetřit po sprchování kůži tělovým mlékem pro suchou pokožku (např. Lipidose 1 od Vichy, v...
Celý článek
30.04.2017 10:27

Plněné brambory teplým kuřecím salátem

     Příprava 6-10 menších vařených brambor ve slupce 2 plátky kuřecích prsou 1 cibule olej čerstvá červená paprika sýrový bešamel Na sýrový bešamel 1 lžíce másla  1 lžíce hladké mouky 1 sklenka mléka  sůl  4...
Celý článek
25.04.2017 23:57

Lososový plátek s holandskou omáčkou

 Recept je od paní Ludmily D. z Kladna   PŘÍPRAVA 2 porce lososa sůl  olej  pepř Na holandskou omáčku 3 žloutky  1 lžička hladké mouky  1 lžíce vody šalvěj, citrón  0,15 l vývaru z ryb  50 g...
Celý článek
21.04.2017 12:55

Jehněčí kotlety

Jehněčí maso se u nás na talíř dostává sporadicky, je drahé a ne každý si je oblíbil. Proto má většina kuchařek s jeho přípravou velmi malé zkušenosti. Je to ale škoda. Kotletky jsou velmi jemné, ale maličké, příprava vyžaduje pečlivost, jinak z nich bude přepečené cosi, co nikoho...
Celý článek
08.04.2017 12:57

Hutná polévka pro celou rodinu

Recept zaslala paní Františka Malá z Kolína   Příprava 5 větších brambor  4 mrkve, 3 cibule, půlka celeru 3 hrsti mraženého hrášku 1-2 stroužky česneku 2 l vody, majoránka drcený kmín sůl pepř sádlo 3-4 párky nebo...
Celý článek
05.04.2017 11:28

Jarní voňavé kuře s bramborami a jablky

PŘÍPRAVA   kuře DZ Klatovy brambory 2 jablka 2 šalotky máslo šalvěj rozmarýn tymián sůl pepř POSTUP Kuře omyjeme. Mezi jeho kůží a masem na prsou opatrně nožem vytvoříme malé kapsy, do kterých vložíme kousek másla a lístky...
Celý článek
Záznamy: 331 - 340 ze 436
<< 32 | 33 | 34 | 35 | 36 >>