Archiv článků

12.11.2016 23:08

Kuře a la bažant

  Zdroj: Receptynakazdyden.cz POTŘEBUJEME  1,5 chlazeného kuřete 150g slaniny nebo anglické slaniny v celku 80g másla 3 cibule 2 vaničky Knorr Bohatá šťáva na světlá masa několik kuliček nového koření celý pepř POSTUP Kuřata rozdělte na čtvrtky,...
Celý článek
30.05.2016 22:58

Jak na polévku

Uchovejte vitaminy Zeleninové polévky by se měly připravovat těsně před podáváním – po 3 hodinách totiž v hotové polévce klesne množství vitaminů o polovinu.   Svítek do polévky jednoduše všechny ingredience na svítek, tedy vejce, mléko, sůl a muškátový oříšek, naplníte do sáčků na...
Celý článek
30.05.2016 22:56

3x o masu

Netučné maso Smažené maso nenasákne tukem, když je po obalení v trojobalu omočíte v rozšlehaném bílku. Strouhanka drží, neopadá a nepřipaluje se.   Maso s kůrkou Posypete-li lehce maso před pečením moučkovým cukrem, vytvoří se na něm křupavá a chutná kůrka.   Jak kupovat...
Celý článek
16.04.2016 11:18

Trávník, stromy a přihnojujeme

Od dubna do července  potřebuje trávník nejvíc živin. Takže ho nejen jednou týdně kosíme, ale i přikrmujeme. Každých šest týdnů posypeme metr čtverečný asi 20 gramy plného průmyslového hnojiva (např. NPK). A nezapomeňme také na zálivku.  Přísun živin však potřebují všechny...
Celý článek
12.03.2016 18:27

Čím nahradit vejce?

Někdy se může stát, že plato vajec je najednou prázdné a uprostřed vaření už není čas na nákup. Pro jistotu si pořiďte domů do zásoby kukuřičnou mouku, kterou dostanete ve všech větších obchodech nebo prodejnách zdravé výživy. Když ji použijete místo vajec například do knedlíků, budete mile...
Celý článek
12.03.2016 18:23

Jogurtová omáčka místo šlehačky

Přišla návštěva a vy jí chcete nabídnout štrúdl či koláč z litého těsta doladěný šlehačkou?  Ale šlehačka v lednici chybí! Místo ni můžete připravit omáčku z bílého jogurtu. Ochutit ji stačí několika lžičkami moučkového cukru a šťávou z citrónu či limetky nebo vanilkou.  
Celý článek
04.03.2016 15:01

Krásně zelený hrášek

Zelený hrášek si při vaření zachová svěží barvu, když do vody přidáme trochu cukru, nejlépe krystalového.
Celý článek
04.03.2016 14:59

Pečená jablka bez prasklin

Jablka při pečení nepopraskají, když je před vsunutím do horké trouby propícháte jehlicí a na pánev nalijete trošku vody.
Celý článek
28.02.2016 18:53

Brčko zpevní stonky

Aby se vám květiny se slabým stonkem ve váze neohýbaly, prostrčte každý stonek širší slámkou.  Ta zajistí stabilitu a květiny budou ve váze pevně stát.    
Celý článek
28.02.2016 18:50

Cibulový odvar pro pokojové rostliny

  Slupky z několika cibulí zalijte vroucí vodou a nechte 3 dny louhovat. Výluh přeceďte přes sítko nebo punčochu. Roztokem postříkejte rostliny a po několika dnech opakujte. Listy budou krásně lesklé a obloukem se jim vyhnou škůdci.
Celý článek
Záznamy: 361 - 370 ze 419
<< 35 | 36 | 37 | 38 | 39 >>