Pokojové květiny musíme pravidelně přihnojovat. Napřed je však zalijeme a potom přidáme roztok s umělým hnojivem. Nasucho bychom jim poškodili kořeny.
Květiny v květináčích zaléváme vydatně raději řidčeji než slabě každý den.
Rostliny v květináčích nemají rády průvan, proto je dáme na...
Její chuť zvýrazní, když do mléka přidáte špetku nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry. Totéž platí o rýžovém nákypu. Uvidíte, že jídla budou mnohem lahodnější
Aby vás chilli papričky tak pekelně nepálily, vyndejte z nich semínka. Lusky jednoduše nařízněte nožem a semínka vyškrabte, nebo je na 15 minut ponořte do horkého mléka.
Právě uvařený pudink zakryjte potravinovou fólií. Tak se k jeho povrchu nedostane kyslík a nevytvoří se škraloup. Anebo další možnost: pudink můžete posypat zlehka cukrem.
Místo smetany nebo crème fraîche použijte na zahuštění polévky netučný jogurt. Nezapomeňte jogurt vmíchat do polévky těsně předtím, než ji budete podávat. Neudělejte také častou chybu – polévku už dále nevařte. Jogurt by se pravděpodobně srazil.
Aby květák zůstal po uvaření pěkně běloučký, nahradte polovinu vody na vaření mlékem. A co je důležité – květák osolte až po uvaření! Sůl totiž nevytáhne mléko z květáku a ten díky tomu zůstane bílý.