Archiv článků

28.12.2015 11:39

Pokojové květiny

Pokojové květiny musíme pravidelně přihnojovat. Napřed je však zalijeme a potom přidáme roztok s umělým hnojivem. Nasucho bychom jim poškodili kořeny. Květiny v květináčích zaléváme vydatně raději řidčeji než slabě každý den. Rostliny v květináčích nemají rády průvan, proto je dáme na...
Celý článek
28.12.2015 11:37

Řezané květiny

Vodu jim měňte denně. Nejlépe chladnou a čerstvě natočenou.  
Celý článek
29.04.2015 12:45

Krupicová kaše lahodnější

Její chuť zvýrazní, když do mléka přidáte špetku nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry. Totéž platí o rýžovém nákypu. Uvidíte, že jídla budou mnohem lahodnější
Celý článek
18.04.2015 12:30

Chilli – méně ostré

Aby vás chilli papričky tak pekelně nepálily, vyndejte z nich semínka. Lusky jednoduše nařízněte nožem  a semínka vyškrabte, nebo je na 15 minut ponořte do horkého mléka.
Celý článek
18.04.2015 12:28

Pudink bez škraloupu

Právě uvařený pudink zakryjte potravinovou fólií. Tak se k jeho povrchu nedostane kyslík a nevytvoří se škraloup. Anebo další možnost:  pudink můžete posypat zlehka cukrem.
Celý článek
18.04.2015 12:23

Polévka light

Místo smetany nebo crème fraîche použijte na zahuštění polévky netučný jogurt. Nezapomeňte jogurt vmíchat do polévky těsně předtím, než ji budete podávat. Neudělejte také častou chybu – polévku už dále nevařte. Jogurt by se pravděpodobně srazil.
Celý článek
18.04.2015 12:20

Květák zůstane bílý

Aby květák zůstal po uvaření pěkně běloučký, nahradte polovinu vody na vaření mlékem. A co je důležité –  květák osolte až po uvaření! Sůl totiž nevytáhne  mléko z květáku a ten díky tomu zůstane bílý.
Celý článek
18.04.2015 12:18

Pečínka – jak uchovat šťavnatou

Po dovaření maso zabalte asi na 15 minut do alobalu. Díky tomu se v něm šťáva rovnoměrně rozdělí a všechny plátky zůstanou hezky šťavnaté
Celý článek
18.04.2015 12:14

Máslo – při pečení neprská

Je to francouzský trik, který platí při smažení na másle. Na pánev přidejte vždy i pár kapek oleje. Máslo jen tak nezhnědne, a co je hlavní – nebude prskat
Celý článek
18.04.2015 12:11

Mozzarella – krájení

Nakrájet mozzarellu na pravidelné plátky je skoro umění. Aby i tento měkký sýr vypadal na talíři dobře, vložte ho před zpracováním zrhuba na 10 minut do mrazáku. Sýr ztuhne a půjde mnohem lépe krájet. 
Celý článek
Záznamy: 401 - 410 ze 436
<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43 >>