Archiv článků

13.04.2015 13:36

Jak zjemnit chuť cibule

Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
Celý článek
13.04.2015 13:35

Čím nahradit bílé víno

V omáčce I v polévce nahrazuji bílé víno dvěma kostkami cukru rozpuštěnými v trošce octa. Opravdu to funguje.
Celý článek
13.04.2015 13:35

Křupavá kůrčička na mase

Maso i drůbež před pečením posypu nepatrně moučkovým cukrem. Tak získá pěknou, křupavou a chutnou kůrčičku.
Celý článek
13.04.2015 13:35

Jak sloupnout salám

Když nejde suchý salám dobře loupat, ponořím ho a půl minuty do studené vody. Pak jde sloupnout hladce.
Celý článek
13.04.2015 13:34

Zápach z ryby

Nepříjemný zápach z ryby odstraním tím, že spolu s rybou smažím I očištěný, na malé kousky nakrájený brambor.  
Celý článek
13.04.2015 13:34

Aby mléko neuteklo

Okraj nádoby před svařováním  přetřu tukem. 
Celý článek
13.04.2015 13:33

Kakao má lepší chuť

Před podáváním přidám do kakaa několik kapek citronové šťávy. 
Celý článek
22.11.2014 16:05

Co vyčtete ze svých rukou

                      Ruce vypovídají o našem charakteru, vlastnostech, schopnostech. Věštecká metoda, která se čtením z ruky zabývá, se nazývá chiromantie. K tomu, abychom mohli z dlaní vyčíst "co psáno jest", nestačí jen znát některé čáry,...
Celý článek
15.07.2014 11:18

Pažitka poroste

Pažitka lépe poroste, přihnojíte-li ji kávovou sedlinou, ke které přimícháte trochu moučkového cukru.
Celý článek
06.07.2014 18:12

Fíkus má rád rosu

Fíkus byste měli rosit  čistou – dešťovou nebo destilovanou –  vodou, protože voda z vodovodu by mohla na listech  udělat vrstvu nerozpustných solí, která by rostlině bránila v dýchání Když budete fikus rosit pravidelně, odvděčí se vám krásnou svěží barvou a co hlavně: listy nezačnou...
Celý článek
Záznamy: 401 - 410 ze 419
<< 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>