Archiv článků

13.04.2015 13:39

Křen v mrazáku

Křen bude stále čerstvý, uložíte-li ho v mrazáku. Kdykoli je potřeba, stačí zmrzlý křen nastrouhat a zbytek zas vrátit zpět. Pokud uchováváte křen v chladničce, záhy vyschne nebo zplesniví.
Celý článek
13.04.2015 13:38

Hořčice – aby neztrácela sílu

Hořčice je skvělým doplňkem do studených i teplých omáček. Vylepší chuť jídel a díky horčičnému semínku usnadní trávení, například tučných mas.  Ale pozor! Hořčice ztrácí svoji ostrou chuť při teplotách vyšších mež 40 st., proto než ji přidáte do teplé omáčky, lehce ji zchlaďte.
Celý článek
13.04.2015 13:37

Domácí perník

Když peču perník, přidávám méně ořechů, mandlí a rozinek, které nahradím strouhanou mrkvičkou. Tím se stane těsto méně kalorické, navíc zůstane déle čerstvé 
Celý článek
13.04.2015 13:37

Cibule – jak zjemnit její chuť

Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
Celý článek
13.04.2015 13:36

Čím zahustit polévku

Řídkou krémovou polévku zahušťuji bílou vekou nebo rohlíkem, který rozmočím ve vývaru a propasíruji do polévky přes síto.
Celý článek
13.04.2015 13:36

Co s tvrdým masem

Aby maso rychleji ři vaření změklo, přidávám do vody trochu octa. Při dušení pomůže přidat hned lžíci vína.
Celý článek
13.04.2015 13:36

Aby zelenina nezvadla

Okurku, lilek, cuketu a křen uchovávám zabalenou ve vlhkém  ubrousku v lednici. Hlávkový salát zase v misce s vodou a mrkev ponořím špčkami do sklenice s vodou. 
Celý článek
13.04.2015 13:36

Jak zjemnit chuť cibule

Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
Celý článek
13.04.2015 13:35

Čím nahradit bílé víno

V omáčce I v polévce nahrazuji bílé víno dvěma kostkami cukru rozpuštěnými v trošce octa. Opravdu to funguje.
Celý článek
13.04.2015 13:35

Křupavá kůrčička na mase

Maso i drůbež před pečením posypu nepatrně moučkovým cukrem. Tak získá pěknou, křupavou a chutnou kůrčičku.
Celý článek
Záznamy: 411 - 420 ze 436
<< 40 | 41 | 42 | 43 | 44 >>