Tartaletky bez lepku s pomerančovou náplní
Potřebujete:
Linecké cukroví bez lepku Labeta
100 g másla
3 vejce
75 g cukr krupice
BIO pomeranč, 100 ml smetany
Postup:
Připravíme si těsto na linecké cukroví podle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem).
Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky.
Těsto ve formičkách propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min při teplotě 180 °C.
Mezitím si nachystáme pěnu z jednoho vajíčka, jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho pomeranče a 75 g cukru krupice. Do směsi přimícháme 100 ml smetany.
Náplň rozdělíme do tartaletek, zvýšíme teplotu ne 200 °C a pečeme, dokud v nich náplň neztuhne (cca 15-20 min).
Zdroj: Labeta.cz