Bramborová bábovka

                          

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

 

Příprava 

  • 250 g ve slupce uvařených brambor

  • 250 g polohrubé mouky

  • 1 kypřící prášek do pečiva

  • 1 vejce

  • 1 vaječný bílek

  • 150 g cukr moučka

  • z 1/2 citronu nastrouhaná kůra

  • 60 g Hery

  • 1 vanilkový cukr

  • Hera na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy 

Postup:

Žloutek utřete s cukrem do pěny a za stálého míchání přidávejte do hmoty po částech studené, jemně nastrouhané brambory, Heru nakrájenou na malé kousky, citrónovou kůru z 1/2 citronu a vanilkový cukr. 

Ze dvou bílků ušlehejte sníh, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Tuto směs zlehka postupně přimíchejte do těsta. Hodně tuhé těsto dejte do dobře vymazané a vysypané formy a pečte zvolna asi 45 minut 

Nejde-li bábovka po upečení vyklopit, zabalte formu do mokré utěrky.

<< zpět