Bramborová bábovka
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz
Příprava
-
250 g ve slupce uvařených brambor
-
250 g polohrubé mouky
-
1 kypřící prášek do pečiva
-
1 vejce
-
1 vaječný bílek
-
150 g cukr moučka
-
z 1/2 citronu nastrouhaná kůra
-
60 g Hery
-
1 vanilkový cukr
-
Hera na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
Žloutek utřete s cukrem do pěny a za stálého míchání přidávejte do hmoty po částech studené, jemně nastrouhané brambory, Heru nakrájenou na malé kousky, citrónovou kůru z 1/2 citronu a vanilkový cukr.
Ze dvou bílků ušlehejte sníh, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Tuto směs zlehka postupně přimíchejte do těsta. Hodně tuhé těsto dejte do dobře vymazané a vysypané formy a pečte zvolna asi 45 minut
Nejde-li bábovka po upečení vyklopit, zabalte formu do mokré utěrky.