Bramborovo-pórková polévka

<                     

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

Příprava

  • 300 g brambor

  • 200 g uzeného bůčku

  • 1 pórek

  • 200 ml zakysané smetany 18%

  • 1 stroužek česneku

  • 2 cibule

  • 1 špetka pepře

  • 20 ml slunečnicového oleje

  • 2 bobkové listy, 2 zrnka nového koření

  • 1 svazek pažitky

  • špetka majoránky

  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón kuřecí

Postup

Bůček nakrájejte na kostičky a ve velkém hrnci (na trošce oleje) ho usmažte na škvarky. Následně ho přendejte do misky.

Cibuli a pórek nakrájejte na kostičky, brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky. Na tuku zbylém po smažení bůčku osmažte cibuli a pórek. Přidejte brambory a vše zalijte 1,5 litrem vody. Přidejte také koření (nové koření, bobkový list a česnek) a 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí.

Polévku vařte na mírném ohni po dobu cca 20 minut, dokud brambory nebudou úplně rozvařené. Následně ji důkladně rozmixujte, aby měla krémovou konzistenci. Dochuťte ji majoránkou, špetkou černého pepře a soli (pokud si myslíte, že je to zapotřebí).

Do polévky přidejte smetanu a servírujte ji se škvarky z bůčku, posypanou čerstvě nakrájenou pažitkou.

 << zpět