Netradiční restované brambory

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

Příprava 

  • 500 g oloupaných brambor

  • 1 Knorr Bohatý bujón hovězí

  • 2-3 plátky nakrájené slaniny

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 střední cibule jemně nakrájená

  • špetka majoránky, kmínu

  • pepř dle chuti 

Postup:

Brambory vařte v bujónu přibližně 20 minut. Pak je slijte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.

Orestujte pokrájenou slaninu spolu s cibulkou. Přebytečný tuk ze slaniny slijte.

Na pánev dejte olivový olej, na něj položte vrstvu plátků brambor, pak slaninu a cibulku. Nemíchejte, jen je nechte po obou stranách zezlátnout. Restujte na středním plameni 5 –10 minut. Přidejte koření a lehce opepřete. Restujte ještě dalších 5 minut.

 

Tip: Podávejte s nakládanou zeleninou nebo čerstvým salátem.

<< zpět