Netradiční restované brambory
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz
Příprava
-
500 g oloupaných brambor
-
1 Knorr Bohatý bujón hovězí
-
2-3 plátky nakrájené slaniny
-
1 lžíce olivového oleje
-
1 střední cibule jemně nakrájená
-
špetka majoránky, kmínu
-
pepř dle chuti
Postup:
Brambory vařte v bujónu přibližně 20 minut. Pak je slijte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
Orestujte pokrájenou slaninu spolu s cibulkou. Přebytečný tuk ze slaniny slijte.
Na pánev dejte olivový olej, na něj položte vrstvu plátků brambor, pak slaninu a cibulku. Nemíchejte, jen je nechte po obou stranách zezlátnout. Restujte na středním plameni 5 –10 minut. Přidejte koření a lehce opepřete. Restujte ještě dalších 5 minut.
Tip: Podávejte s nakládanou zeleninou nebo čerstvým salátem.