Pečený bůček s cibulovými brambory

                    

 

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

 

           

Postup:

Bůček nakrájejte a potřete směsí oleje s majoránkou, solí, pepřem a přidejte nakrájenou cibuli.

Pekáček vytřete silnější vrstvou tuku, vložte do něj bůček s cibulí i zbytkem marinády. Podlijte ještě trochou vody a přikryté alobalem dejte péct.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, a dejte vařit v osolené vodě. Když jsou hotové, rozmačkejte je s mlékem a smetanou.

Pomocí vidličky kontrolujte maso. Když změkne, sundejte alobal a na pár minut zapečte do červena. Maso vyjměte z tuku, část přimíchejte k bramborám. 

Podává se horké.

 

   

Příprava 

  • 400 g vepřového bůčku

  • 4 velké brambory

  • 1 větší cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 3 vrchovaté lžíce tuku

  • 1 lžíce zakysané smetany

  • 1/2 dl vlažného mléka

  • olej

  • sůl

  • pepř

  • majoránka 

<< zpět