Pečený bůček s cibulovými brambory
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz
Postup: Bůček nakrájejte a potřete směsí oleje s majoránkou, solí, pepřem a přidejte nakrájenou cibuli. Pekáček vytřete silnější vrstvou tuku, vložte do něj bůček s cibulí i zbytkem marinády. Podlijte ještě trochou vody a přikryté alobalem dejte péct. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, a dejte vařit v osolené vodě. Když jsou hotové, rozmačkejte je s mlékem a smetanou. Pomocí vidličky kontrolujte maso. Když změkne, sundejte alobal a na pár minut zapečte do červena. Maso vyjměte z tuku, část přimíchejte k bramborám. Podává se horké.
|
Příprava
400 g vepřového bůčku
4 velké brambory
1 větší cibule
4 stroužky česneku
3 vrchovaté lžíce tuku
1 lžíce zakysané smetany
1/2 dl vlažného mléka
olej
sůl
pepř
majoránka