Rychlé telecí roládky s chřestem a bramborovými rösti
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz
Postup: Maso rozklepejte na velké tenké pláty (o tloušťce zhruba 4 mm), osolte, opepřete a potřete Gurmánskou hořčicí Hellmann´s. Na pánvi rozehřejte olej a maso, jeden plátek po druhém z obou stran zprudka a velmi rychle opečte (uvnitř musí zůstat syrové). Poté ho okamžitě srolujte do rolády a spíchněte párátkem, aby se nerozbalilo. Před podáváním pak rolády vložte na 5 minut do rozehřáté trouby dopéct. Do velkého hrnce dejte vařit vodu, přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Chřest opláchněte, oloupejte, zbavte suchých konců a uvařte do poloměkka (asi 5 minut, záleží na tloušťce chřestu). Brambory oloupejte, hrubě nastrouhejte, osolte a opepřete. Potom je naběračkou rozetřete na suchou rozehřátou teflonovou pánev a vytvarujte střapatou placku. Pečte z obou stran do zlatova a do křupava. Na talíře naaranžujte bramborové rösti, zešikma rozkrojené telecí rolády a horký chřest, který přelijte omáčkou z Majonézy Light Hellmann´s s pažitkou a kapary. |
Příprava
600 g telecích plátků
4 lžíce Gurmánské hořčice Hellman´s
4 lžíce oleje
2 lžíce cukru krupice
1 citrón
12 kusů chřestu
6 kusů brambor
200 g Hellmann´s majonézy
1 lžička naložených kapar
špetka pažitky