Smažené bramborové spirály

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

Příprava 

1 kg brambor

olej

2 lžičky česnekové pasty 

 

Postup:

Omyté brambory i se slupkou nakrájejte pomocí kráječe na spirály. Dejte do misky, přidejte česnekovou pastu, promíchejte a nechte půl hodinky odpočinout. 

Brambory pustí vodu. Vodu slijte, brambory osušte nebo je nechte odkapat na sítku. Smažte buď ve fritéze anebo ve vyšší vrstvě oleje. Hodí se k nim několik druhů omáček.

Tip: Vyzkoušejte s různými grilovacími omáčkami Hellmann's - výborné s Chilli nebo Garlic Sauce.

Tip: Kráječ na spirály koupíte v jakémkoliv obchodě s domácími potřebami zhruba za 20-40 Kč.

 

<< zpět