Španělská polévka Escudella

   

                 

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

      

Příprava 

  • 1 vepřové koleno

  • 300 g hovězího masa s kostí

  • 5 kuřecích stehen

  • 200 g bílých suchých fazolí

  • 100 g cizrny

  • 500 g oloupaných brambor nakrájených na kostky

  • 500 g hlávkového zelí nakrájeného na kostky

  • 100 g klobásy chorizo, je možné použít i jinou, která obsahuje větší množství papriky

  • 100 g šunky serrano nebo jiné sušené šunky

  • 5 zrnek černého pepře

  • 2 stroužky česneku

  • ½ lžičky římského kmínu

  • ½ lžičky koriandru

  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón kuřecí

  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí

Postup:

Fazole a cizrnu namočte ve studené vodě na jeden den. Každé zvlášť uvařte doměkka. Nechte okapat, maso zalijte vodou, která zůstala po vaření. 

Pak množství vody doplňte do obsahu 3 litrů. Přidejte Knorr Bohatý bujón Kuřecí a Knorr Bohatý bujón Hovězí a česnek. Vše nechte vařit po dobu až 4 hodin (uvařené kuřecí maso vytáhněte dříve). 

Bujón, který takto vznikne, by měl být velmi silný a neprůhledný. Maso vyjměte z bujónu a nakrájejte na menší kousky.

Do připraveného vývaru přidejte brambory, zelí, koření, uzeninu, vařené fazole a cizrnu. Nechte vařit ještě 20-30 minut do chvíle, až budou všechny vařené složky úplně měkké.

Dle chuti přidejte kmín a také troškou soli a pepře. Před servírováním do polévky přidejte maso a promíchejte.

Do polévky přidejte smetanu a servírujte ji se škvarky z bůčku, posypanou čerstvě nakrájenou pažitkou.

 

<< zpět