1. Rýže se zeleninou a párečky
PŘÍPRAVA:
-
125 g rýže parboleid
-
300 ml zeleninového vývaru
-
zelenina podle osobních preferencí mrkev, hrášek, červená paprika, ledový salát
-
hrst černých oliv
-
3 tenké libové párky
-
cibule
-
sůl, pepř
-
1–2 lžíce oleje
POSTUP:
Na mírném ohni rozehřejte ve velké hlubší pánvi olej. Přidejte cibuli a nechte ji asi 5 minut smažit. Pak přidejte na kolečka nakrájené párečky a smažte dalších 5 minut.
Přisypte rýži a za stálého míchání restujte 5 minut, potom přidejte část vývaru a mírně vařte dalších 5 minut. Průběžně podlévejte, aby se měla tekutina šanci vstřebat do rýže.
Dolijte zbytek vývaru, na vedlejší pánvi lehce osmažte zvolenou zeleninu aby zůstala křupavá. Když bude rýže měkká a krémová, přimíchejte k ní zeleninu a dochuťte podle potřeby.
Foto:pixabay