CHIA RAŽENKA S VEPŘOVOU PANENKOU
Potřebujeme
-
2 chia raženky
-
½ polévkové lžíce pomazánkového másla
-
½ čajové lžičky dijonské hořčice
-
½ čajové lžičky majonézy
-
špetku (špičku lžičky) uzené červené papriky
-
2 nadrcené stroužky česneku
-
8–10 lístků čerstvého baby špenátu
-
½ žluté a ½ červené papriky
-
6 koleček cukety
-
cca 150 gramů vepřové panenky
-
sůl, pepř, olivový olej
Jako první připravíme pomazánku s uzenou paprikou. Smícháme ½ polévkové lžíce pomazánkového másla, ½ čajové lžičky dijonské hořčice, ½ čajové lžičky majonézy. Pak přidáme ještě na špičku lžičky uzenou červenou papriku a také dva stroužky nadrceného česneku.
Následuje grilovaná zelenina. Půlky žluté a červené papriky zbavíme semínek, osolíme a můžeme je posypat také směsí italských bylinek.
Papriky ogrilujeme a poté dáme do silnějšího igelitového sáčku zapařit na cca 30 minut. Po vychladnutí oloupeme kůži z papriky a můžeme servírovat do sendviče. Cuketu nakrájíme na kolečka, lehce ji osolíme a opepříme.
Zakápneme olivovým olejem a ogrilujeme. Poctivě opláchneme zhruba 10 lístků baby špenátu a necháme osušit.
Na tenčí kolečka nakrájíme také vepřovou panenku, kterou rovněž pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme dle chuti. Poté ji zprudka ogrilujeme na rozpáleném grilu.
Chia raženky podélně rozřízneme a namažeme je pomazánkou s uzenou paprikou. Následně na půlky raženky naklademe lístky baby špenátu, střídav plátky zeleniny (prokládáme barvy) a plátky masa.