CHIA RAŽENKA SE SALSOU PICO DE GALLO A GRILOVANÝMI KREVETAMI S KORIANDREM
Zdroj: Dokrupava.cz
Potřebujeme:
-
2 chia raženky
-
10 větších syrových krevet (mražených, nikoliv předvařených)
-
1 masité rajče
-
¼ manga
-
¼ červené cibule
-
2 stroužky česneku
-
3 snítky čerstvého koriandru
-
3 snítky kadeřavé petrželky nasekané nadrobno
-
½ chilli papričky
-
šťáva z ½ limetky
-
kousek másla na opečení krevet sůl, pepř
Postup
Nejprve si připravíme salsu Pico de Gallo (kohoutí hřebínek), chutnou a krásně barevnou. Rozpůlíme jedno masité rajče a vydlabeme z něj vnitřek. Rajče nakrájíme na velmi jemné kostičky, stejně tak nasekáme i další ingredience – ¼ manga, ¼ červené cibule, jeden stroužek česneku, ½ chilli papričky. Přidáme tři snítky čerstvého koriandru, šťávu z ½ limetky, sůl, pepř a vše zamícháme.
Nyní upravíme krevety. Do receptu volíme raději větší a syrové. Mohou být i mražené, ale rozhodně ne předvařené. Nejprve si připravíme tři snítky kadeřavé petrželky rozsekané spolu s jedním stroužkem česneku. Rozpálíme pánev s kouskem másla a rozmrzlé krevety opečeme poměrně rychle do růžova. Ke konci opékání krevety osolíme a posypeme petrželkou s česnekem. Po vychladnutí je vyloupeme a použijeme do sendviče.
Chia raženky podélně rozkrojíme, naplníme zlehka salsou a přidáme krevety. Raženku můžeme ještě dozdobit snítkami koriandru.