Pikantní kuřecí závitky na smetaně
PŘÍPRAVA
-
4 kuřecí prsa
-
120 g změklého másla
-
čerstvé bylinky podle osobní chuti: šalvěj, rozmarýn, jarní cibulka, česnek
-
rozšlehané vejce
-
špetka strouhaného muškátového oříšku
-
polohrubá mouka na obalení
-
červená paprika, cuketa
-
olivy
-
citronová šťáva
-
sůl
-
pepř
-
na zapečení trochu smetany
-
mouka
-
olej
POSTUP
Kuřecí řízky lehce naklepejte.
Do změklého vyšlehaného másla vmíchejte bylinky podle své chuti, sůl, pepř a nasekaný česnek.
Máslo vytvarujte do válečku a dejte v alobalu ztuhnout.
Řízky potřete rozšlehaným vejcem, osolte, posypte špetkou muškátového oříšku, vložte ztuhlý kousek bylinkového másla a plátek nivy. Stočte do závitku. Zajistěte párátkem.
Závitek obalte v mouce. Porce opečte na oleji, přeneste do zapékací misky včetně oleje, přidejte vodu a dejte do trouby s použitím víka zapéct. Po deseti minutách přidejte nadrobno olivy, červenou na kousky nakrájenou papriku a cuketu na kolečka.
Kdo rád, ještě i pár stroužků česneku. Ochutnejte omáčku a podle chuti doplňte sůl, pepř a citronovou šťávu, a několik lžic smetany s trochou mouky, aby se nesrazila.
Dopečte, kuře musí být měkké, ale pevné.