Asijská variace pro rychlou večeři
Příprava
-
½ kg libového masa
-
olej
-
sůl
-
zelené fazolky,
-
1 cuketa
-
4 velké žampiony
-
1 červená paprika
-
kousek zázvoru
-
2 lžíce čínského vína
-
1 lžíce škrobu
-
1 cibule
-
1 lžíce octa nebo citronové šťávy
-
1 lžíce cukru
-
podle chuti sojové omáčky
Postup
Na oleji osmažíme nakrájené maso (je jedno, jestli použijeme vepřové nebo hovězí).
Když je maso měkké, odstraníme do zvláštní nádoby a na olej vhodíme nakrájenou cibuli, červenou papriku, fazolky, kousek nakrájeného zázvoru, žampiony a nakrájenou cuketu. Pracujeme rychle, aby zelenina příliš nezměkla a zůstala křupavá.
Do směsi přidáme hotové maso, osolíme, přidáme jemně pálivou papričku, lžíci cukru a citronové šťávy, podle chuti sojovou omáčku a v žlutém čínském víně rozmíchanou lžíci škrobu.
Rychle převaříme a podáváme s rýží.
Foto: pixabay