Asijský nudlový salát
V zimě tělu chybí dostatek vitamínů a minerálů, které tolik potřebuje. Místo uměle zpracovaných vitamínů ve formě tablet můžete tělu dodat vše plnohodnotným jídlem. Salát z kelp nudlí na thajský způsob vám zabere minimum času, zasytí, dodá správnou výživu a jeho chuť si zkrátka zamilujete.
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
-
340 g nudlí Kelp Produkt Lifefood
-
60 ml sojové omáčky Tamari
-
1 kus cibule
-
1 stroužek česneku
-
1 špetka pepře
-
20 g sezamového semínka Produkt Lifefood
-
2 kusy červeného pomeranče
-
20 g datlí Produkt Lifefood
-
2 g chilli papričky
-
1 g zázvoru
-
1 g limetky
-
75 g hlívy
-
40 g cukety
-
40 g lilku
-
1 plná hrst špenátu
Postup:
Omáčka
Do omáčky Tamari přidejte najemno nakrájený česnek a cibuli, ochuťte pepřem. Přidejte sezam.
Odšťavněte pomeranče a šťávu nalijte do mixéru. Přidejte datle, zázvor, chilli papričky a kůru z limetky. Mixujte do jemna. Přilijte k připravené směsi z Tamari, česneku a cibule.
Nudle
Nastrouhejte nebo pokrájejte cuketu, lilek, hlívu a špenát na jemné proužky. Přimíchejte ke kelp nudlím.
Smíchejte s omáčkou a máte hotovo.