Asijský nudlový salát

29.02.2020 12:41

V zimě tělu chybí dostatek vitamínů a minerálů, které tolik potřebuje. Místo uměle zpracovaných vitamínů ve formě tablet můžete tělu dodat vše plnohodnotným jídlem. Salát z kelp nudlí na thajský způsob vám zabere minimum času, zasytí, dodá správnou výživu a jeho chuť si zkrátka zamilujete.

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

  • 340 g nudlí Kelp Produkt Lifefood

  • 60 ml sojové omáčky Tamari

  • 1 kus cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 1 špetka pepře

  • 20 g sezamového semínka Produkt Lifefood

  • 2 kusy červeného pomeranče

  • 20 g datlí Produkt Lifefood

  • 2 g chilli papričky

  • 1 g zázvoru

  • 1 g limetky

  • 75 g hlívy

  • 40 g cukety

  • 40 g lilku

  • 1 plná hrst špenátu

 

Postup:

Omáčka 

Do omáčky Tamari přidejte najemno nakrájený česnek a cibuli, ochuťte pepřem. Přidejte sezam. 

Odšťavněte pomeranče a šťávu nalijte do mixéru. Přidejte datle, zázvor, chilli papričky a kůru z limetky. Mixujte do jemna. Přilijte k připravené směsi z Tamari, česneku a cibule.
Nudle
Nastrouhejte nebo pokrájejte cuketu, lilek, hlívu a špenát na jemné proužky. Přimíchejte ke kelp nudlím.

Smíchejte s omáčkou a máte hotovo.