Borůvková bublanina
04.07.2018 09:38
PŘÍPRAVA
-
5 lžic másla
-
250 ml borůvek
-
5 lžic horké vody
-
220 g krupicového cukru
-
220 g hladké mouky
-
5 vajec
POSTUP
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky propláchneme a necháme dobře okapat.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, pak ke směsi zašleháme vodu. Za stálého míchání přisypeme mouku, máslo a asi 1 minutu vše promícháme.
Menší pekáček vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme. Těsto vylijeme do formy, stěrkou uhladíme směrem ke krajům a nasypeme na něj borůvky.
Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut na 175 °C do zrůžovění.
Foto:pixabay