Brokolicová varianta francouzských brambor
PŘÍPRAVA
-
1 kg brambor
-
2 vejce
-
1 kelímek smetany ke šlehání
-
2 červené cibule
-
1 brokolice
-
150 g goudy
-
sůl
-
pepř
-
muškátový květ
-
máslo na vymazání pekáčku
-
zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
POSTUP
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, brokolici převaříme rovněž v osolené vodě. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a začneme rovnat do vymaštěného pekáčku.
Prokládáme na kolečka nakrájenou červenou cibulí a brokolicí rozdělenou na malé růžičky. Pak přidáme další vrstvu brambor, cibule a brokolice dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Posypeme strouhanou goudou. Zalijeme rozšlehanou smetanou s osolenými vejci, špetkou muškátového květu a pepře.
Pekáček uložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut. Hotový pokrm posypeme čerstvými bylinkami podle chutě.
Foto: pixabay