Brokolicová varianta francouzských brambor

03.07.2024 15:16

PŘÍPRAVA

  • 1 kg brambor

  • 2 vejce

  • 1 kelímek smetany ke šlehání

  • 2 červené cibule

  • 1 brokolice

  • 150 g goudy

  • sůl

  • pepř

  • muškátový květ

  • máslo na vymazání pekáčku

  • zelené bylinky na posypání hotového pokrmu

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, brokolici převaříme rovněž v osolené vodě. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a začneme rovnat do vymaštěného pekáčku. 

Prokládáme na kolečka nakrájenou červenou cibulí a brokolicí rozdělenou na malé růžičky. Pak přidáme další vrstvu brambor, cibule a brokolice dokud nespotřebujeme všechny suroviny.

Posypeme strouhanou goudou. Zalijeme rozšlehanou smetanou s osolenými vejci, špetkou muškátového květu a pepře. 

Pekáček uložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut. Hotový pokrm posypeme čerstvými bylinkami podle chutě.

Foto: pixabay