Bulgurovo-pohankový salát s pečenou řepou a citrusy

19.03.2022 11:46

PŘÍPRAVA

  • 100 g bulguru

  • 3 lžíce Naklíčené pohanky BIO Labeta

  • 1 menší červená řepa

  • 1 červený pomeranč (příp. Grep)

  • Feta nebo balkánsky sýr (hodí se i kozí sýr),

  • Rukola

  • olivový olej

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

POSTUP
Bulgur propláchněte a uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu (většinou 1:1 na cca 10–15 min). Než se uvaří bulgur, dejte péct do trouby řepu. Celá (rozpůlená a v alobalu) se bude péct déle, můžete si ji tedy klidně předpéct den předem. Pokud ji oloupanou nakrájíte rovnou na plátky a zabalíte do alobalu, bude upečená během pár minut. Je možné opéci ji i na domácím stolním grilu, je to pak také otázka pár minut. Pečte ji v alobalu a potřenou olejem.

Do uvařeného bulguru vmíchejte lžíci naklíčené pohanky.

Na talíře rozložte rukolu, přidejte uvařený bulgur s pohankou, plátky pečené řepy (tu dle chuti osolte a opepřete), kousky pomeranče, nakonec nadrobte sýr a navrch ještě ozdobte naklíčenou pohankou.
Zakápněte olivovým olejem a můžete podávat

Foto: Labeta