Bulgurovo-pohankový salát s pečenou řepou a citrusy
PŘÍPRAVA
-
100 g bulguru
-
3 lžíce Naklíčené pohanky BIO Labeta
-
1 menší červená řepa
-
1 červený pomeranč (příp. Grep)
-
Feta nebo balkánsky sýr (hodí se i kozí sýr),
-
Rukola
-
olivový olej
-
sůl
-
čerstvě mletý pepř
POSTUP
Bulgur propláchněte a uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu (většinou 1:1 na cca 10–15 min). Než se uvaří bulgur, dejte péct do trouby řepu. Celá (rozpůlená a v alobalu) se bude péct déle, můžete si ji tedy klidně předpéct den předem. Pokud ji oloupanou nakrájíte rovnou na plátky a zabalíte do alobalu, bude upečená během pár minut. Je možné opéci ji i na domácím stolním grilu, je to pak také otázka pár minut. Pečte ji v alobalu a potřenou olejem.
Do uvařeného bulguru vmíchejte lžíci naklíčené pohanky.
Na talíře rozložte rukolu, přidejte uvařený bulgur s pohankou, plátky pečené řepy (tu dle chuti osolte a opepřete), kousky pomeranče, nakonec nadrobte sýr a navrch ještě ozdobte naklíčenou pohankou.
Zakápněte olivovým olejem a můžete podávat
Foto: Labeta