Bylinková kuřátka v křehkém zeleninovém lůžku
"Tohle možná není zrovna nějaká vysoká gastronomie, ale je to jednoduché, voňavé a moc dobré... " napsala nám Eva Vondráčková k svému receptu.
POTŘEBUJETE pro 4 osoby
-
1 velké, nebo dvě malá kuřátka
-
snítka nejlépe čerstvého tymiánu (může být i sušený)
-
120 g másla
-
4 velké mrkve
-
2 šalotky
-
2 stroužky česneku
-
400 g brambor
-
sůl
POSTUP
1. Na dno litinového pekáče dáme očištěné přepůlené mrkve, syrové brambory i se slupkou, měsíčky cibule – šalotky (může být i obyčejná cibule) a navrch vložíme kuřátka.
2. Předtím jsme je už omyli, osušili a zevnitř naplnili lehce osoleným máslem ochuceným bylinkami (já nejraději používám tymián) a lisovaným česnekem.
Dle chuti ještě dosolíme, podlijeme vše cca 2 dcl vody a pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C zhruba 2, 5 až 3 hodiny.
O chuť se postará bylinkové máslo a o stejnoměrné pečení litina.