Bylinková kuřátka v křehkém zeleninovém lůžku

09.12.2016 18:36

  
                   

"Tohle možná není zrovna nějaká vysoká gastronomie, ale je to jednoduché, voňavé a moc dobré... " napsala nám Eva Vondráčková k svému receptu.

 

POTŘEBUJETE pro 4 osoby

  • 1 velké, nebo dvě malá kuřátka

  • snítka nejlépe čerstvého tymiánu (může být i sušený)

  • 120 g másla

  • 4 velké mrkve

  • 2 šalotky

  • 2 stroužky česneku

  • 400 g brambor

  • sůl

POSTUP

1. Na dno litinového pekáče dáme očištěné přepůlené mrkve, syrové brambory i se slupkou, měsíčky cibule – šalotky (může být i obyčejná cibule) a navrch vložíme kuřátka. 

2. Předtím jsme je už omyli, osušili a zevnitř naplnili lehce osoleným máslem ochuceným bylinkami (já nejraději používám tymián) a lisovaným česnekem. 

Dle chuti ještě dosolíme, podlijeme vše cca 2 dcl vody a pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C zhruba 2, 5 až 3 hodiny.

O chuť se postará bylinkové máslo a o stejnoměrné pečení litina.